BPG maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding te accepteren of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. 
Meer informatie


Waarom bouwhout dé oplossing is voor uw (bouw)projecten
Van plan om een tuinhuis te timmeren? Of op zoek naar dé manier om een eigen huis te bouwen? Wanneer u op zoek bent naar veilig en solide materiaal om mee te bouwen, is bouwhout de juiste keuze. Veel mensen denken niet direct aan het gebruik van hout in bijvoorbeeld het skelet van een woning of een kantoor. Vaak wordt er gedacht dat hout minder (brand)veilig is. Bij dezen vertellen we u direct dat dat niet waar is. In dit artikel leest u meer over bouwhout en andere houtbewerkingsmaterialen en/of plaatmaterialen.

Meer over bouwhout
Een van de grootste voordelen van bouwhout is dat het hartstikke veilig is om bijvoorbeeld te gebruiken in het skelet van uw nieuwe woning of in andere functionele toepassingen. Mocht er brand ontstaan, dan is er in het geval van bouwhout vaak juist minder schade dan bij een traditioneel opgebouwde woning. Daar zorgt de gelaagde opbouw van een houten skelet voor. Daarnaast zult u met bouwhout geen of nauwelijks last hebben van schimmel, vocht en radon. Een ander voordeel van bouwhout is dat dit materiaal goed gebruikt kan worden wanneer u snel en effectief een woning, een verdieping of een ander bouwproject wilt voltooien. Met deze schone én duurzame manier van bouwen bepaalt u zelf ook nog eens exact hoe de woning of een gebouw eruit komt te zien. Bouwhout is dus heel flexibel.

Meer over houtbewerkingsmaterialen
Om veilig aan de slag te gaan met bouwhout is het aan te raden om te kiezen voor kwalitatieve houtbewerkingsmaterialen. Veel houtbewerking wordt vandaag de dag machinaal gedaan en vallen onder de zogeheten krachtgereedschappen. Daarnaast bestaat de categorie handgereedschappen, hoewel deze laatste groep voornamelijk nog populair is bij ambachtelijke handwerkers – en niet zozeer in groter constructiewerk. Bij elektrisch gereedschap dat u nodig kunt hebben bij het bewerken van hout kunt u denken aan onder andere:

● Motorzagen
● Schuurmachines
● Draaibanken
● Boormachines
● Frezen
● Schaafmachines
● Cirkelzaagmachines
● Handcirkelzaag

Ook zijn er andere gereedschappen die handig kunnen zijn voor houtbewerking, namelijk:

● Zagen, zoals een handzaag en beugelzaag
● Meetgereedschappen, zoals een liniaal en duimstok
● Boorgereedschappen, zoals een handboor en fretboor
● Draaigereedschappen, zoals een houtdraaibank
● Gereedschappen voor glad maken, zoals een dissel of een haalmes
● Vijlen, zoals een rasp of een surform.

Twijfelt u nog om aan de slag te gaan met bouwhout? Laat ons uw twijfels wegnemen. Neem contact op met de experts van BPG Bouwmaterialen in de regio Almelo en we geven u vrijblijvend advies omtrent de toepassingen van bouwhout. Wist u dat we gespecialiseerd zijn in de verkoop van onder andere vurenhout, grenenhout, tuinhout en ander plaatmateriaal? Kom daarom deze week nog langs of neem een kijkje in onze webshop.

Bel mij